Almtuna vann – klart för kval till Hockeyallsvenska slutspelet

Almtuna har spelat bra i Hockeyallsvenskan, och är nu klart för kval till Hockeyallsvenska slutspelet. Det efter seger på fredagen, 2-1 (1-0, 0-1, 1-0), på hemmaplan mot Djurgården.

Tobias Liljendahl stod för Almtunas avgörande mål 13.55 in i tredje perioden.

Almtuna tog ledningen efter fem minuters spel, genom Jacob Svensson framspelad av Marcus Karlström och Oliver Håkansson. Efter 15.14 i andra perioden nätade Anton Gradin, framspelad av Albin Grewe och Hugo Hävelid och kvitterade för Djurgården. 13.55 in i tredje perioden nätade Almtunas Tobias Liljendahl och avgjorde matchen för Almtuna.

Almtuna har tre segrar och två förluster och 11–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Djurgården har en vinst och fyra förluster och 8–13 i målskillnad. Det här var Almtunas 16:e uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Djurgårdens nionde uddamålsförlust.

Det här betyder att Almtuna ligger på åttonde plats i tabellen, och Djurgården är på femte plats.

Nästa motstånd för Almtuna är Kalmar. Lagen möts onsdag 6 mars 19.00 i Hatstore Arena. Djurgården tar sig an Västerås borta lördag 2 mars 18.00.