Väntad seger för Örebro som förlänger vinstsviten

Allt talade för seger för Örebro, och så blev det också när det formstarka laget mötte Hällefors på bortaplan. Efter segersiffrorna 13-0 (5-0, 4-0, 4-0) har nu Örebro fyra raka segrar. Hällefors har fyra förluster i rad i Damtvåan västra/jun.

Riktigt bra var Frida Grandelius, som stod för hela fyra mål för Örebro.

Örebro spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-5 genom två mål av Frida Grandelius, ett mål av Wilma Tagesson, ett mål av Ebba Sandberg och ett mål av Vilja Suban. Det var bara början för Örebro. Även i andra perioden var det Örebro som var starkast. Laget vann perioden med 0-4 och ställningen efter två perioder var 0-9.

Örebro fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 13-0. Målen i sista perioden gjordes av Maja Armborg, Lovisa Samuelsson, Katrin Björnsdottir och Frida Grandelius.

Örebros Frida Grandelius stod för fem poäng, varav fyra mål, Maja Armborg gjorde två mål och två assist, Lovisa Samuelsson gjorde två mål och spelade fram till två mål, Ebba Sandberg gjorde två mål och ett assist och Vilja Suban gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Hällefors har haft en tuff start på serien och är helt utan poäng efter fyra spelade matcher. Örebro har tolv poäng.