Valbo säkrade seriesegern efter 7-2 mot Hofors

Nu är det klart. Valbo är seriesegrare i hockeytvåan västra A herr. Det efter seger mot Hofors hemma i NickBack Arena med 7-2 (2-2, 2-0, 3-0). I och med resultatet är Valbo på tillräckligt avstånd till Malung i tabellen, och kan därför fira seriesegern. Hofors ligger på åttonde plats i tabellen.

– Vi börjar bra sedan faller vi in i deras tempo men sedan rycker vi upp oss och är det klart bättre laget, kul att vi vinner serien och att vi förlänger segersviten, kommenterade Valbos tränare Anton Henriksson.

Valbo startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 3.55 slog Max Pålholm till framspelad av Robin Lundh och Johan Eriksson.

Laget ökade också ledningen till 2-0 efter 6.01, när Max Grundel fick träff assisterad av Felix Söderblom och Joel Carlsson.

Efter 9.39 i första perioden nätade Zebastian Sjödin, framspelad av Gustav Nordström och Noël Lengstam och reducerade åt Hofors.

Hofors kvitterade till 2-2 efter 10.35, när Jegor Romanov hittade rätt på pass av Srdjan Subotic och Noël Lengstam.

Andra perioden var länge mållös. Valbo gick från 2-2 till 4-2 genom två mål av Rasmus Hemström på 2.21 i slutet av perioden. Valbo fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-2. Målen i sista perioden gjordes av Max Pålholm, Alex Sahlberg och Anton Casselstål.

Max Pålholm gjorde två mål för Valbo och spelade dessutom fram till ett mål, Max Grundel stod för ett mål och två assists och Joel Carlsson hade tre assists.

I nästa match möter Valbo Gävle borta och Hofors möter Orsa hemma. Båda matcherna spelas fredag 2 februari 19.00.