LN 70 ny serieledare efter seger mot Tidaholms HF

LN 70 vände och vann mot Tidaholms HF borta med 6-2 (1-2, 3-0, 2-0) och är ny serieledare i Hockeytrean södra A fortsättningsserie efter sju spelade matcher, en poäng före Tibro. Tibro har dock en match mindre spelad. Tidaholms HF ligger på fjärde plats i tabellen.

– En helt okej första, tappar matchen lite i andra. Dom är mer rutinerade och spelar av 3:e. Tyvärr kommer vi inte in tillräckligt nära deras mål. Riktigt surt, en nära godkänd arbetsinsats ikväll, kommenterade Tidaholms HF:s tränare Jimmy Salker efter matchen.

Det här innebär att LN 70 nu har fem segrar i följd i Hockeytrean södra A fortsättningsserie.

LN 70 tog ledningen efter nio minuters spel, genom Tobias Lundqvist assisterad av Joel Wiklund och Tim Jacobsson.

Tidaholms HF kvitterade till 1-1 efter 11.33, när Anton Thelander hittade rätt på pass av Arvid Leremar och Anton Claesson.

Laget tog också ledningen efter 18.04, på nytt genom Anton Thelander framspelad av Abbe Darolf och Arvid Leremar.

LN 70 kvitterade till 2-2 efter 20.43, när Carl-Johan Svensson fick träff på pass av Jonathan Svensson och Tobias Lundqvist.

I andra perioden var LN 70 starkast och gick från 2-2 till 2-4 genom mål av Theo Båthen och Alexander Larsson. LN 70 fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-2. Målen i sista perioden gjordes av Carl-Johan Svensson och Hugo Lindblom.

Så sent som den 13 januari låg LN 70 på sjätte plats i tabellen.

Nästa motstånd för Tidaholms HF är Tibro IK. Lagen möts lördag 10 februari 15.00 i Tibro Ishall. LN 70 tar sig an Uddevalla hemma fredag 9 februari 19.00.