Lidingö vann efter förlängning mot Iron

Det blev en riktigt tajt match när Lidingö tog emot Iron i hockeytvåan östra herr. Matchen avgjordes först i förlängningen där Lidingö var starkast, och segerresultatet blev därmed 6-5 (3-1, 1-1, 1-3, 1-0). Ross Jaldung blev matchhjälte för Lidingö med sitt mål blott 37 sekunder in i förlängningen.

Irons huvudtränare Robert Press kommenterade matchen:

– Laget gör en gedigen tredje period när vi går ifatt, tyvärr räcker det inte hela vägen i overtime.

I första perioden var det Lidingö som var starkast. Laget vann perioden med 3-1.

Andra perioden slutade 1-1 och ställningen efter två perioder var 4-2.

Lidingö inledde tredje perioden med att göra 5-2 genom Victor Fälth, innan Iron svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Jesper Kvist för framspelad av Ludwig Vesterlund och Filip Andersson efter 11.44.

I slutminuterna var det dock Lidingö som tog greppet. Ross Jaldung gjorde 6-5 efter 20.37, på pass av Douglas Alex och Erik Friberg.

Jonathan Wennås gjorde ett mål för Iron och två assist. Ross Jaldung gjorde två mål och totalt tre poäng för Lidingö.

Det här var Lidingös fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Irons tredje uddamålsförlust.

Det här betyder att Lidingö ligger kvar på tolfte plats i tabellen, och Iron på 13:e plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är fredag 12 januari. Då möter Lidingö GötaTraneberg i Stora Mossen 19.40. Iron tar sig an Nacka hemma 19.00.