Hattrick av Per Jonsson när Vilhelmina slog Norsjö

Per Jonsson stod för ett hattrick när Vilhelmina besegrade Norsjö på hemmaplan i HockeyTvåan norra B fortsättning herr med 5-4 (1-2, 2-1, 2-1). Henrik Jonsson gjorde dom andra två målen för segrarna, målen för Norsjö gjordes av Fredrik Lidén, Olle Lundström, Sebastian Salomonsson och Jesper Signarsson.

– En jämn match som präglas av många utvisningar. Tycker att vårt powerplay är riktigt bra och även spelet i boxplay funkar utmärkt. Vi gör dessutom två mål med en man mindre. Per Jonsson med sina tre mål är givetvis banans kung och är en otroligt viktig kugge i vårt lagbygge, tyckte Vilhelminas tränare Johan Sjödin, efter matchen.

Det var första segern för Vilhelmina, efter 4-5 mot Lycksele i första matchen.

Norsjö startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Fredrik Lidén och Sebastian Salomonsson innan Vilhelmina svarade och gjorde 2-1 genom Henrik Jonsson. Efter 7.33 i andra perioden nätade Per Jonsson, framspelad av Frank Bergqvist och Henrik Jonsson och kvitterade för Vilhelmina.

Per Jonsson gjorde dessutom 3-2 efter 12.49 på pass av Emanuel Granström och Frank Bergqvist.

Norsjös Olle Lundström gjorde 3-3 efter 16.50 framspelad av Jesper Signarsson och Joacim Holmström.

Vilhelminas Henrik Jonsson gjorde 4-3 efter 20.18 på pass av Per Jonsson och Frank Bergqvist.

Vilhelmina gjorde 5-3, återigen genom Per Jonsson efter 10.49 i tredje perioden.

Norsjö reducerade dock till 5-4 genom Jesper Signarsson när bara tre minuter återstod att spela, och skapade spänning i slutet av matchen.

Vilhelminas Frank Bergqvist hade fyra assists, Per Jonsson gjorde tre mål och spelade dessutom fram till ett mål och Henrik Jonsson stod för två mål och ett assist.

Lördag 3 februari spelar Vilhelmina borta mot LN 91 15.00 och Norsjö mot Umeå Dragons hemma 14.00 i Norsjö Arena.