Första segern för Lions efter 4-3 mot Munkedal

Lions har till slut spräckt sin nolla i segerkolumnen i HockeyTrean Alltrean södra B, efter tio spelade matcher. Säsongens första seger kom på hemmaplan mot Munkedal, en match som Lions vann med 4-3 (1-0, 3-1, 0-2).

Munkedals tränare Christian Rajasalo:

– Detta var ingen match man vill skriva in i historieböckerna för vår del. Vi är inte med från början och hamnar i underläge och börjar försöka att jaga ikapp men vi skruvar inte upp tempot utan faller in i deras. Sedan är vi nära trots allt men drar på oss ett par onödiga utvisningar i slutet och då är det inte lätt att göra något framåt. Nu är det bara att ladda om till hemmamatchen mot Skara på torsdag.

Lions startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 37 sekunder slog Melvin Könönen till assisterad av Hugo Brandi och Elias Nasila. Efter 9.37 i andra perioden gjorde Lions 2-0 genom William Emanuelsson.

Munkedal reducerade dock till 2-1 genom Rasmus Sirugo med 3.48 kvar att spela av perioden.

Lions gjorde dock två snabba mål och gick från 2-1 till 4-1, målen av Simon Grip och Jesper Nilsson. Målen punkterade matchen. Julius Andersson och Alexander Daly-Andersson reducerade två gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 4-3 kom inte Munkedal.

Förlusten var Munkedals tredje uddamålsförlust.

Det här betyder att Lions är kvar på åttonde och sista plats, och Munkedal stannar på femte plats, i tabellen.

Lions tar sig an Sörhaga/Alingsås i nästa match borta söndag 11 februari 16.30. Munkedal möter Skara IK hemma torsdag 8 februari 19.30.