Förlängningsseger för HC Lidköping mot Vänersborg

Det blev en riktigt spännande match när HC Lidköping mötte Vänersborg i HockeyTvåan Alltvåan södra herr. Matchen avgjordes först i förlängningen där HC Lidköping var starkast, och segerresultatet blev därmed 4-3 (2-2, 1-0, 0-1, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Oscar Ahokas som gjorde det avgörande målet.

– Första perioden går till de å vi har tur som har kryss, andra till oss där vi skapar bra lägen. Tredje är det ganska jämt så att vi delar poängen är nog ganska rättvist. Skönt med 2 pinnar tillslut, tyckte HC Lidköpings tränare Nicklas Svedberg, efter matchen.

HC Lidköping startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 1.17 slog Oscar Forsmark till assisterad av Oliwer Fjellström och Edvin Eriksson.

Vänersborg kvitterade till 1-1 efter 8.42, när Dmitry Iskornev slog till på pass av Linus Andersson och Hynek Tobola.

HC Lidköping tog ledningen på nytt efter 13.23, när Oskar Back hittade rätt framspelad av Hampus Höglund.

Vänersborg kvitterade till 2-2 efter 14.56, genom Johan Larsson framspelad av Erik Cermak.

Efter 13.25 i andra perioden slog Hampus Höglund till, på pass av Fredrik Dahné och Oskar Back och gav HC Lidköping ledningen. 9.35 in i tredje perioden slog Erik Cermak till framspelad av Johan Larsson och Dmitry Iskornev och kvitterade för Vänersborg. I förlängningen tog det 2.50 innan HC Lidköping avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Oscar Ahokas, framspelad av Hampus Höglund och Oscar Forsmark.

HC Lidköpings Hampus Höglund stod för ett mål och två assists.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, HC Lidköping med 11–17 och Vänersborg med 14–16 i målskillnad. Det här var HC Lidköpings andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Vänersborgs tredje uddamålsförlust.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, HC Lidköping på nionde plats och Vänersborg på sjunde plats.

HC Lidköping tar sig an Sölvesborg i nästa match borta fredag 9 februari 19.00. Vänersborg möter Mölndal hemma onsdag 7 februari 19.00.