Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Linköping Mighty Ravens

Matchen mellan Valdemarsvik och Linköping Mighty Ravens i Sparbankshallen slutade 1-2 (0-1, 0-0, 1-0, 0-1) efter förlängning. Ett skönt trendbrott för Linköping Mighty Ravens. Laget hade före söndagens bortamatch fyra förluster i rad i Hockeytrean södra D fortsättningsserie.

– Stabil insats rakt igenom, lät de inte skapa några farliga lägen Men samtidigt satte inte vi våra chanser, som var många! Vilket skapade lite dramatik. Vi var helt klart värda vinsten, tyckte Linköping Mighty Ravens huvudtränare Daniel Johansson, efter matchen.

Segermålet för Linköping Mighty Ravens stod John Person för 2.33 in i förlängningen.

Linköping Mighty Ravens tog ledningen efter 17 minuters spel, genom Marcus Carlsson på pass av John Person.

Andra perioden blev mållös. 13.25 in i tredje perioden nätade Valdemarsviks Mathias Fransson på pass av Hugo Svensson och David Åberg och kvitterade för Valdemarsvik. I förlängningen tog det 2.33 innan Linköping Mighty Ravens avgjorde till 1-2. Matchvinnare för bortalaget blev John Person, framspelad av Marcus Carlsson.

Valdemarsvik har fem förluster och 8–26 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Linköping Mighty Ravens har en vinst och fyra förluster och 11–17 i målskillnad. Det här var Valdemarsviks andra uddamålsförlust den här säsongen.

Linköping Mighty Ravens ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Valdemarsvik är på femte plats.

Valdemarsvik tar sig an Virserum i nästa match borta söndag 11 februari 16.00. Linköping Mighty Ravens möter Eksjö hemma fredag 9 februari 19.00.