Efter förlustraden: Seger igen för Kramfors-Alliansen – 6-5 mot AIK Härnösand

Inför matchen hade laget 15 förluster i rad i hockeytvåan norra CD herr. Borta mot AIK Härnösand bröts den tuffa sviten för Kramfors-Alliansen. Det blev 5-6 (2-1, 2-3, 1-1, 0-1) efter förlängning i matchen på tisdagen.

AIK Härnösands assisterande tränare Håkan Karlström tyckte till om matchen:

– Ingen bra match.

Segermålet för Kramfors-Alliansen stod Emil Näsholm för 3.51 in i förlängningen.

AIK Härnösand startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av William Hälldahl och Noah Kassberg innan Kramfors-Alliansen svarade och gjorde 2-1 genom Benjamin Staaf. Kramfors-Alliansen förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 4-4.

Matchen fortsatte att vara jämn i tredje perioden. Perioden slutade 1-1 och resultatet var 5-5 efter tre perioders spel.

I förlängningen tog det 3.51 innan Kramfors-Alliansen avgjorde till 5-6. Stor matchhjälte blev Emil Näsholm, på pass av Linus Norlinder och Anton Hansson Myhrén.

Kramfors-Alliansens Marcus Näsholm hade tre assists. Melker Karlström gjorde två mål och totalt tre poäng för AIK Härnösand.

Det här var AIK Härnösands fjärde uddamålsförlust den här säsongen.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, AIK Härnösand på sjunde plats och Kramfors-Alliansen sist, på åttonde plats.

I nästa match, fredag 2 februari 19.30, har AIK Härnösand Sollefteå hemma i Högslättens Ishall, medan Kramfors-Alliansen spelar hemma mot Njurunda.