Efter fem förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Hallstahammar

Matchen mellan Avesta och Hallstahammar i Avestahallen slutade 3-6 (0-1, 1-1, 2-4). Ett skönt trendbrott för Hallstahammar. Laget hade före tisdagens bortamatch fem förluster i rad i hockeytvåan västra B herr.

Hallstahammar tog ledningen efter 18 minuters spel, genom Jesper Hedman på pass av Tobias Hahne och Christopher-Robin Ericson. Efter 6.55 i andra perioden nätade Jakob Karlsson, framspelad av Joel Hedin och Simon Nyhlén-Persson och kvitterade för Avesta.

Hallstahammars Jonathan Henze gjorde 1-2 efter 8.58 på pass av Tobias Hahne och Christopher-Robin Ericson.

Hallstahammar vann också tredje perioden 2-4 och matchen slutade 3-6.

Jonathan Henze gjorde två mål för Hallstahammar och spelade dessutom fram till ett mål.

Avesta har tre vinster och två förluster och 24–18 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Hallstahammar har en vinst och fyra förluster och 16–20 i målskillnad.

Det här betyder att Avesta är kvar på fjärde plats, och Hallstahammar stannar på sjunde plats, i tabellen.

I nästa match möter Avesta Guldsmedshyttan borta och Hallstahammar möter Hallsberg Hockey hemma. Båda matcherna spelas fredag 12 januari 19.00.