Uppgifter: Mario Kempe klar för Lugano

Mario Kempe ser ut att få till sin flytt från Luleå. Enligt Corriere del Ticino är svensken klar för schweiziska Lugano.

Tidigare i veckan meddelade Luleå att Mario Kempe var på väg bort från klubben sedan Tre Kronor-forwarden önskat att få lämna SHL-klubben.

Avtalet skulle emellertid inte brytas förrän en ekonomisk lösning kommit på plats – vilket den nu ser ut att ha gjort. Enligt schweiziska sajten Corriere del Ticino ska den svenske veteranen vara överens med Lugano.

Väntas presenteras inom kort

Kempe, som enligt sajten även kopplats samman med Lausanne och Zug i den schweiziska ligan, kommer att presenteras av Lugano så fort klubben och Luleå löst alla byråkratiska detaljer.

Mario Kempe har producerat åtta poäng (5+3) på 22 matcher för Luleå i SHL den här säsongen. I landslaget har han stått för tre mål och en assist på tre matcher.

35-åringen har aldrig tidigare spelat klubblagshockey i Schweiz. Under sin karriär har han hunnit med spel i den kanadensiska juniorligan, AHL, NHL och KHL förutom spel i Hockeyallsvenskan och SHL.

I Lugano återfinns sedan tidigare den svenske backen Calle Andersson.


TV: Isac Born om Henrik Lundqvist-hyllningen: “Supermäktigt”

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: