Straffar avgjorde för Vegas i hemmasegern mot San Jose

Vegas mötte San Jose hemma i en match i NHL som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde Vegas vinna med 5-4 (0-1, 2-0, 2-3, 0-0, 1-0). Jack Eichel blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Segern var Vegas femte på de senaste sex matcherna.

Gästande San Jose startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 26 sekunder slog Mario Ferraro till assisterad av Kyle Burroughs och Mikael Granlund. Efter 5.36 i andra perioden slog Jonathan Marchessault till, framspelad av Ben Hutton och kvitterade för Vegas.

Chandler Stephenson gjorde dessutom 2-1 efter 15.47 på pass av Alex Pietrangelo och Mark Stone.

San Jose förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter tre perioder var 4-4.

I straffläggningen var det Vegas som avgjorde till 5-4. Den avgörande straffen stod Jack Eichel för.

Det här var Vegas sjunde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också San Joses fjärde uddamålsförlust.

Det här betyder att Vegas är i fortsatt serieledning, med 43 poäng efter 29 matcher, och San Jose sist, på åttonde plats med 19 poäng.

Onsdag 13 december spelar Vegas hemma mot Calgary 04.00 och San Jose mot Winnipeg hemma 04.30 i SAP Center at San Jose.