Huge utklassade Järvsö/Hofors på bortaplan

Huge dominerade stort när laget vann på bortaplan mot Järvsö/Hofors i hockeytrean Gästrikland med hela 9-0 (2-0, 5-0, 2-0).

Huges huvudtränare Markus Dal tyckte till om matchen:

– En bra seger för vår del. Stolt över grabbarna som håller sig lugna och spelar ishockey. Klasskillnad.

Segern var Huges sjunde på de senaste åtta matcherna.

Huge spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Alexander Brundin, Charlie Abrahamsson och Rasmus Westerberg. Och det var bara början. På bara 12.06 gjorde Huge fyra raka mål när laget gick från 0-3 till 0-7. Huge fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 9-0. Målen i sista perioden gjordes av Emil Osséen och Lukas Soppela.

Huges Marcus Uusitalo hade fem assists, Charlie Abrahamsson gjorde två mål och tre assist och Hannes Nordström stod för fyra poäng, varav ett mål.

Det här betyder att Järvsö/Hofors är kvar på tionde och sista plats, och att Huge fortfarande leder serien.

Fredag 15 december spelar Järvsö/Hofors hemma mot Robertsholm 19.30 och Huge mot Ockelbo hemma 19.40 i Kasthallen.