Tre poäng för Djurgården hemma mot Västervik

Djurgården vann mötet i Hockeyallsvenskan på hemmaplan mot Västervik, med 5-3 (2-2, 2-0, 1-1).

Segern var Djurgårdens sjätte på de senaste sju matcherna, och femte hemmasegern i rad.

Djurgården startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 2.54 slog David Blomgren till assisterad av Alexander Ytterell.

Laget ökade ledningen till 2-0 snabbt. Efter 3.15 gjorde Daniel Glad mål på pass av Linus Klasen och Wiktor Nilsson.

Efter 5.58 i första perioden nätade Filips Buncis, framspelad av Vaclav Karabacek och reducerade åt Västervik.

Västervik kvitterade till 2-2 efter 16.26, genom Isak Salqvist framspelad av Mathias Wigley och Gustav Salmi-Lilja.

I andra perioden var Djurgården starkast och gick från 2-2 till 4-2 genom två snabba mål i mitten av perioden av John Norman och Wiktor Nilsson. Efter 10.41 av matchen kunde Hugo Gabrielson göra 4-3 för Västervik.

Djurgården kunde dock avgöra till 5-3 med tolv sekunder kvar av matchen genom Ludvig Rensfeldt.

För Djurgården gör resultatet att man nu ligger på sjunde plats i tabellen, medan Västervik är på 13:e plats. Ett fint lyft för Djurgården som låg på tolfte plats så sent som den 23 november.

I nästa match möter Djurgården Brynäs hemma och Västervik möter Västerås hemma. Båda matcherna spelas onsdag 13 december 19.00.