Kristianstad vände underläge till seger

Kristianstad hade problem och låg under med 0-1 efter två perioder i matchen i hockeyettan södra mot Vimmerby i Kristianstads Ishall. Men i tredje kom vändningen, och till slut blev det 3-1 för hemmalaget Kristianstad.

Segern var Kristianstads sjunde på de senaste åtta matcherna, och fjärde raka segern på hemmaplan.

Vimmerby tog ledningen efter 17 minuters spel, genom Hugo Ollila assisterad av Elias Lindgren.

Andra perioden blev mållös. Kristianstad gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 0-1 till ledning med 3-1. Kristianstads mål gjordes av Ludvig Elvenes, Jacob Grönhagen och Wiggo Weinö. 2-1-målet kom med bara 01.33 kvar att spela. Och med 1 kvar kom också 3-1.

Båda lagen har nu fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, Kristianstad med 21–11 och Vimmerby med 23–7 i målskillnad.

Kristianstad stannar därmed på tredje plats, och Vimmerby på fjärde plats, i tabellen.

Kristianstad tar sig an Halmstad i nästa match borta fredag 17 november 19.00. Vimmerby möter Borås hemma onsdag 15 november 19.00.