Viktor Arvidsson når 300 poäng i NHL – efter nattens poängshow

Viktor Arvidsson har nu skrivit in sig i den svenska 300-poängsklubben i NHL. Detta efter att han i natt spelat fram till samtliga tre Los Angeles-mål i 3–1-segern borta mot Edmonton.

Viktor Arvidsson blir därmed den 64:e svenske spelaren någonsin att nå milstolpen på 300 poäng. Inför nattens möte med Edmonton Oilers hade Skellefteåsonen skrapat ihop 298 poäng på sina 467 matcher och lyckades via tre assist i 3–1-segern borta mot Oilers nå milstolpen.

Svensken öppnade sitt poängkonto genom att finnas med i förarbetet till Trevor Moores 1–0-mål tidigt i den första perioden, innan han spelade fram samme Moore till dennes 2–1-mål i den andra perioden. När Oilers desperat jagade en kvittering i matchens slutskede så fick Arvidsson sedan fram pucken till – just det – Trevor Moore, som fastställde slutresultatet till 3–1 och fullbordade sitt hattrick.

Rånade McDavid på mål

Förutom sina tre assist stod 29-åringen även för en kandidat till årets räddning, då han lyckades råna Connor McDavid på vad som såg ut att vara ett givet mål. McDavid skrinnade sig igenom Kings-försvaret och lyckades med en hand styra pucken mot mål, samtidigt som målvakten Cal Petersen valde att stötbryta mot superstjärnan. 

Pucken gick då i en båge över Petersen i riktning mot målet, men på mållinjen lyckades Arvidsson slå undan pucken på volley och rädda Kings från en 1–1-kvittering i den första perioden.

Arvidsson har nu producerat 13 poäng (3+10) på 17 matcher den här säsongen. 

Edmonton Oilers – Los Angeles Kings 1–3 (0–1, 1–1, 0–1)
Edmonton: Zach Hyman (8).
Los Angeles: Trevor Moore 3 (5).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.


TV: Arvidssons räddning på mållinjen 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: