”Ingen hemlighet att tankarna på att sluta finns”

Tommy Enström förlängde nyligen sitt kontrakt med Modo Hockey.
Brorsan Tobias Enström, som varit kapten för Modo de två senaste säsongerna, är dock osäker på sin hockeyframtid.
– Jag är ju inte jätteung längre och det är ju ingen hemlighet att tankarna på att sluta finns där, säger 35-åringen till ÖA.

Tobias Enström har egentligen bara spelat i två klubbar i sin karriär, förutom fem matcher i österrikiska Salzburg under NHL-lockouten 2012. Han inledde karriären i Modo Hockey och tillhörde sedan Atlanta Trashers/Winnipeg Jets-organisationen under elva år innan han återvände till Ö-vik.

Efter 226 SHL-matcher, 719 NHL-matcher och 94 matcher i Hockeyallsvenskan kan nu dock karriären vara över för backen, som fyller 36 år till hösten. 

 

Enström har inget kontrakt inför nästa säsong och berättar själv att tankarna finns på att lägga skridskorna på hyllan. 

”FOKUSERAR BARA PÅ FAMILJEN”

Han och frun Camilla Enström (tidigare C More-reporter som nu jobbar på Dplay och bevakar fotbollsallsvenskan) fick en dotter för ett och ett halvt år sedan och backen själv menar att fokus ligger på familjen. 

– Just nu handlar det bara om att vara med familjen och jag har inte tittat längre fram än så. Men om du väntar några veckor ska du få klara besked och då ska jag berätta om säsongen som var, besvikelsen över att den tog slut så hastigt och en del annat, säger han till Örnsköldsviks Allehanda och fortsätter: 
– Men som sagt, just nu fokuserar jag bara på familjen och jag är ju inte jätteung längre och det är ju ingen hemlighet att tankarna på att sluta finns där. Dessutom har Camilla börjat jobba och det är lite hennes tur nu.

 Tobias Enström berättar att han har kontakt med Modo-sportchefen Fredrik Glader men menar att deras samtal aldrig har handlat om ett nytt kontrakt. 

– Nej, han kommer inte att tjata. Fredrik har varit kanonbra att göra med under den här tiden och vi har umgåtts en del utanför hockeyn. Vi fiskar tillsammans och har en bra kontakt, men framtid pratar vi inte om, säger Enström. 



TV: Henrik Lundqvists bästa räddningar

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: