Seger för Kalix – steg åt rätt håll mot Örnsköldsvik Hockey

Kalix har varit i en svacka med fyra förluster i rad i Hockeyettan norra. Men borta mot Örnsköldsvik Hockey bröts den tuffa sviten. Det blev 1-4 (0-0, 0-2, 1-2) i matchen i Skyttishallen.

Den första perioden slutade mållös. Andra perioden var länge mållös. Kalix ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål på 2.20 i slutet av perioden av Rainers Pavlovics och Oliwer Stensson. Kalix ökade ledningen till 0-3 genom Simon Andersson med 2.24 kvar i perioden i tredje perioden.

Örnsköldsvik Hockey reducerade dock till 1-3 genom Anton Näsström när bara tre minuter återstod att spela, och gjorde matchen spännande in i slutet.

Kalix kunde dock avgöra till 1-4 med 1.7 kvar av matchen genom Mack Keryluk.

För Kalix gör resultatet att man nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Örnsköldsvik Hockey är på åttonde och sista plats.

På onsdag 30 oktober 19.00 spelar Örnsköldsvik Hockey borta mot Sundsvall, och Kalix borta mot Kiruna.