Spetsspelaren har utgående kontrakt: “Finns några hinder”

Justin Kloos har gjort sex mål på elva matcher och är Leksands bästa målskytt. Samtidigt sitter han på utgående kontrakt – och kan komma att lämna klubben efter säsongen.
– Det finns hinder på businessidan, inget hockeyrelaterat om jag säger så, säger 30-åringen till Falu-Kuriren.

Foto: Daniel Eriksson / Bildbyrån. Justin Kloos är en målfarlig spelare för Leksand.

Leksand vann under gårdagen mot Färjestad på bortaplan och tog tre blytung poäng. Den som noterades för det matchvinnande målet var Justin Kloos, amerikanen som hittills har gjort åtta poäng och sex mål på elva matcher.

Under sina tidigare tre säsonger har forwarden genomgående varit en av de farligaste offensiva spelarna i laget, men till sommaren går kontraktet ut. Och det är inte alls säkert att det blir någon fortsättning mellan parterna.

– Jag älskar det här. Men det är en business. Det är lätt att bara säga nu signar vi några mer år. Men det finns några hinder, berättar stjärnan för FK-sporten.

Justin Kloos: “Det andra tar man senare”

Justin Kloos kom till Leksand 2021 efter en säsong i KHL. Tidigare har det även blivit ett antal säsonger i AHL och ett par NHL-matcher.

Det återstår nu att se om fortsättningen av karriären ligger i Sverige eller någon annanstans i Europa. Klart är att säsongsinledningen inte sänker hans aktier på att få ett välbetalt kontrakt någon annanstans.

– Jag menar vi är alla människor och vill vara i en situation med säkerhet där man kan försörja sin familj. Men när vi är på isen fokuserar man på det. Det andra tar man senare.

TV: Nattens NHL-mål

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: