Stortalangen flyttar hem till Leksand – får SDHL-debutera

När Chloe Berndtsson stod inför valet av hockeygymnasium landade det i Luleå.
Nu har den 16-åriga stortalangen återvänt till Leksand – en säsong senare.
– Att leksingar vänder hem ser vi som ett styrkebesked, säger Alexander Bröms på klubbens hemsida.

Chloe Berndtsson under TV-pucken 2023. Foto: Martin Jansson.

– Jag går med 07:or i skolan och det var redan förra året jag bestämde mig. Egentligen skulle det bli MoDo men jag ångrade mig i sista minuten. Jag tyckte att anläggningen var bättre i Luleå och att det fanns bättre anläggningar där.

Det var Chloe Berndtssons ord till hockeysverige.se under TV-pucken 2023. En turneringen som slutade med guld för hennes Dalarna och en historisk produktion för backen. De åtta matchernas 27 poäng har nämligen endast överträffats av Jenna Raunio när det kommer till backar i turneringen.

Det hela säger det mesta om vilket tungt tapp det var för Leksand när 08:an valde att flytta till Norrbotten. Nu, en dryg säsong senare, meddelar man att hon vänder hem.

– Vi är väldigt glada att Chloe vänder hem efter drygt ett år i Norrbotten. Att leksingar vänder hem ser vi som ett styrkebesked för vår organisation och att vi är på rätt väg med vår resa, säger Alexander Bröms på klubbens hemsida.

Får SDHL-debutera – ikväll

Den 16-årige backen kastas dessutom in i hetluften direkt. Leksand meddelar samtidigt att hon kommer att få SDHL-debutera i samband med fredagens möte med Frölunda på hemmais.

– Jag är väldigt taggad på att vara tillbaka i vitblått! Det ska bli extremt roligt och lärorikt att fortsätta min hockeyresa här på hemmaplan där jag hoppas kunna bidra med mycket energi och glädje till laget, säger Chloe Berndtsson själv på sajten.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: