Djurgårdslöftet utgick – efter otäck smäll

En tung smäll mot Vålerenga tvingade Linus Eriksson att utgå.
Till slut vann Djurgården matchen på Hovet med 4–1-

Linus Eriksson. Foto: Bildbyrån/Michael Campanella.

Med endast tre matcher kvar på försäsongen tog Djurgården emot Vålerenga på Hovet. Dimma såg inte ut att ställa till det, som för AIK två dagar innan, men däremot fick man se en annan ovälkommen syn. I den första perioden tacklades nämligen 18-årige storlöftet, Linus Eriksson, tungt, och tvingades utgå. Tacklingen kom med rejäl kraft vid blålinjen och efterföljdes av rejäl irritation från Djurgårdsspelarna.

Två fullträffar för Kelleher

Laget klev sedan av isen efter den första perioden med 1–1 på tavlan efter att inplockade Hampus Larsson gett stockholmarna ledningen. I den andra perioden fyllde sedan Tyler Kelleher och Ludvig Rensfeldt på med 2–1 och 3–1, innan den förstnämnde avslutade dagen med sitt andra och 4–1- Det blev även slutsiffrorna.

Hugo Hävelid vaktade kassen och räddade 21 av 22 skott han fick mot sig.

*****

Straffseger för AIK

I Scaniarinken tog Södertälje emot ett AIK som fått sin onsdasgsmatch mot Västerås avbruten på grund av dimma. Det blev en svängig historia där gästerna till slut gick segrande av isen med 4–3 på tavlan – men inte förrän efter straffar.

SSK vände på det hela i första perioden genom två nya mål från formstarke 20-åringen Egor Polin, men i den andra hämtade stockholmarna upp 1–3 till 3–3. Simon Åkerström och Rasmus Rudslätt var de som fixade målen för AIK innan matchen gick till övertid och straffar. Väl där satte AIK samtliga tre försök, varav det sista kom från nye spetsforwarden, Lukas Zetterberg.

*****

Revansch för Oskarshamn

I Liljas Arena fick Oskarshamn en chans till revansch. Efter torsdagens 1–3-förlust mot Nybro visade man vad man kan gå för genom en seger i returmötet. Det hela säkrades framförallt genom dubbla mål sent i den andra perioden. Liam Hawel och Michael Joyaux fyllde då på efter Viktor Smeds mål i första – med mål i 17:e och 18:e minuten. Sent i tredje avslutade Zion Nybeck det hela med 4–1.

Emile Poirier stod för Nybros mål.

*****

Vimmerby föll mot hockeyettan-motstånd

Även den hockeyallsvenska nykomlingen, Vimmerby, försökte bibehålla form inför 2024/25 under fredagen. Detta efter tre raka segrar under försäsongen. Det hela slutade med 1–3 på tavlan och jubel från motståndet, Mariestad. Hugo Ollila stod för Vimmerbys mål i den tredje perioden, men uppförsbacken var redan för stor vid det laget.