Storseger för Södertälje – Kalmar chanslösa

Medan både Karlskoga och Almtuna fick jubla, hade Kalmar det extremt tungt under fredagskvällen. 53 (!) skott i Scaniarinken ledde till hela 1–8.

Kalmar har det fortsatt tungt under försäsongen. Förluster mot Karlskrona, Vimmerby och Oskarshamn följdes under fredagen upp av en storförlust. Denna gång var det Södertälje som stod för motståndet och fick jubla efter 60 minuter.

Sju minuter in i första perioden öppnade SSK målskyttet genom Carter Souch. Det blev det första av åtta mål för hemmalaget i Scaniarinken. Egor Polin utökade i powerplay i den första, innan Filiph Engsund, Viktor Liljegren, William Wiå och SSebastian Dyk dundrade in varsina mål i den andra perioden. Siffrorna skrevs plötsligt till 6–0 inför sista 20.

Dyk noterades för sitt andra tidigt innan Kalmar kunde svara för första gången i matchen. Vid det här laget var det dock för sent. Wiå utökade till 8–1 och slutsignalen ljöd. Vid det laget hade SSK hunnit med hela 53 skott.

Södertälje – Kalmar: 8–1

Svenskarna kunde inte stoppa BIK

På annat håll ställdes BIK Karlskoga mot Frisk Asker.

Svenskarna, Hampus Gustafsson och Mattias Bäckman stod för varsitt mål i vardera ända av den första perioden, men därefter tappade det norska gänget övertaget. Christoffer Janssons mål för BIK i den första perioden följdes av ytterligare ett i den andra, tillsammans med fullträffar från Theodor Pistek och Viktor Lennartsson

Frisk Asker försökte ta ikapp, men Stelio Mattheos hann sätta 5–3 i den tredje perioden innan slutsignalen hördes, och säkrade därmed segern trots en sen fullträff av norrmännens

Frisk Asker – BIK Karlskoga: 4–5

Almtuna vinner igen

Ett Almtuna med förstärkning i form av Filip Bratt (inplockad på provspel inför), tog emot Brödernas/Väsby i Gränby ishall.

Gästerna tog ledningen i den första perioden, men i den andra motsvarade det allsvenska gänget förväntningarna. Oscar Pentler satte 1–1 33 sekunder in och fick sedan se Fredrik Schlyter ge Uppsala-laget ledningen i boxplay. Ludvig Georgsson fyllde sedan på till 3–1 innan sista 20.

Adam Bäckstrand satte sedan den sista spiken med 4–1 i mitten av tredje perioden. Det blev även slutresultatet. Almtuna har därmed vunnit tre av fyra träningsmatcher inför 2024/25.

Almtuna – Brödernas/Väsby: 4–1

Inte helt nöjd Mora-tränare – trots kross

Fredagens match i Norge gav rejäl utdelning för Mora IK. Esbjerg stod för motståndet efter att man förra säsongen förlorat den danska finalserien mot Sönderjyske, men kunde inte hålla nere siffrorna.

Gabriel Säll öppnade både målskyttet och slussarna i den nionde minuten. Felix Johansson fyllde på kort därefter innan ytterligare fyra puckar trillade in i den andra perioden. Johan Persson, Ludvig Levinsson, Gustav Olhaver och Ture Linden fick alla jubla innan Gabriel Säll även stängde slussarna med 7–0 i tredje.

Trots detta var tränaren Daniel Hermansson ändå inte helt nöjd efter slutsignalen.

– Vi gör ett gäng mål i powerplay. Vi gör sju mål, det är alltid bra. Det är flera bitar i spelet som är bra, men för mycket upp och ner, säger han till Moratidning.

Mora – Esbjerg: 7–1

TAIF föll efter straffar

På annat håll ställdes två andraligor mot varandra i form av finska TUTO mot Tingsryd.

Där tog det inte mer än en minut innan TAIF fick jubla. Oscar Birgersson hade hittat nät efter pass från Quentin Tomasino och gav därmed det allsvenska gänget en drömstart. En drömstart som sedan följdes upp av två mål av TUTO.

Andra perioden slutade mållös innan Tingsryd växlade upp. Martin Skärberg och Hugo Frylén noterades för poäng när den sistnämnde satte 2–2 tre minuter in i sista tredjedelen, och matchen gick till förlängning samt straffar. Väl där drog TUTO det längsta strået.

TUTO – Tingsryd: 3–2 (efter straffar)