Carson Soucy stängs av efter smällen på Connor McDavid

Carson Soucys crosschecking i ansiktet på Connor McDavid får konsekvenser. Nu meddelar NHL att Vancouver Canucks back stängs av i en slutspelsmatch.

Det var efter slutsignalen i den tredje matchen mellan Vancouver Canucks och Edmonton Oilers som det hettade till. Vancouvers back Carson Soucy och Edmontons kapten och superstjärna Connor McDavid hamnade i en dispyt som slutade med att den sistnämnde fick en crosschecking i ansiktet – samtidigt som han fick en smäll i ryggen av Nikita Zadorov.

Zadorov fick böter på 5 000 dollar för sin crosschecking, men för Soucy blir det ett strängare straff. Efter samtal med NHL:s disciplinnämnd stängs han av en match.

Missar match fyra mot Edmonton Oilers

Det innebär att han inte kommer att finnas i Vancouvers laguppställning i match fyra som spelas i Edmonton natten mot onsdag. Canucks leder serien med 2–1.

29-åringen skrev på för Canucks som free agent i somras. Under en skadefylld grundserie spelade han 40 matcher och noterades för sex poäng (2+4), I slutspelet har han fyra assist på nio matcher.

Tidigare i NHL-karriären har han representerat Minnesota Wild och Seattle Kraken.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: