Brödernas/Väsby tog hem segern mot Halmstad

Brödernas/Väsby vann i kvalserien till Hockeyallsvenskan med 3-2 (1-0, 0-1, 2-1) hemma mot Halmstad.

Carl Wassenius blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 14.46 in i tredje perioden.

Brödernas/Väsby startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 2.08 slog Fredrik Forsberg till assisterad av Rasmus Sörgardt och Carl Wassenius. Efter 13.01 i andra perioden slog William Berg till, framspelad av Marcus Borgh och Jonatan Lundgren och kvitterade för Halmstad. Efter 9.42 i tredje perioden gjorde Brödernas/Väsby 2-1 genom Henrik Rommel.

Efter 12.16 av matchen kunde Viktor Bernhardtz kvittera till 2-2 för Halmstad.

Brödernas/Väsby kunde dock avgöra till 3-2 med 5.14 kvar av matchen genom Carl Wassenius.

För Brödernas/Väsby gör resultatet att laget nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Halmstad är på femte plats.

På tisdag 16 april 19.00 spelar Brödernas/Väsby borta mot Piteå, och Halmstad hemma mot Hudiksvall.