Marcus Viitanen tvåmålsskytt för Arboga i segern mot Hallsberg Hockey

Arboga vann mötet med Hallsberg Hockey borta med 5-1 (4-1, 1-0, 0-0) på tisdagen i hockeytvåan västra B herr.

– Vi var kvar i omklädningsrummet i första perioden. De andra två var helt okej, men det var försent, kommenterade Hallsberg Hockeys tränare Gunnar Lejdborg efter matchen.

Arboga var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 1-4.

Efter 1.36 i andra perioden nätade Anton Wickman, framspelad av Max Orrsten och gjorde 1-5. Tredje perioden blev mållös, och Arboga höll i sin 5-1-ledning och vann.

Anton Wickman gjorde ett mål för Arboga och två assist och Max Orrsten hade tre assists.

Hallsberg Hockey har fem förluster och 11–24 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Arboga har tre vinster och två förluster och 13–10 i målskillnad.

Det här betyder att Hallsberg Hockey är kvar på sjätte plats, och Arboga stannar på andra plats, i tabellen.

I nästa match möter Hallsberg Hockey Hallstahammar borta och Arboga möter Fagersta hemma. Båda matcherna spelas fredag 12 januari 19.00.