Miikka Pitkänen vill stanna i SSK – oavsett liga

Miikka Pitkänen har redan blivit en riktig publikfavorit i Södertälje. 
Nu öppnar även succévärvningen för att stanna – oavsett liga. 
– Jag skulle gärna stanna, säger han till LT.

Efter en ny poäng i första kvartsfinalen mot Karlskoga står Miikka Pitkänen nu på nio efter nio spelade matcher i SSK-tröjan. Minst sagt en succéstart för forwarden som bröt kontraktet med KalPa för att flytta till Sverige. 

– Det här var precis vad jag behövde. De senaste två åren har varit tuffa. Jag behövde en nystart, och det har känts jättebra sedan dag ett. Jag uppskattar verkligen att ha fått den här chansen som SSK gett mig, jag är mer än glad, säger han till LT.

Pitkänen, eller ”Mitt-i-prickinen”, som supportrarna nu kallar honom, gick ner till en relativt låg lön i och med flytten till Södertälje, men trivs som fisken i vattnet. Något som gör att förhandlingarna om ett nytt kontrakt nu har börjat med sportchef Emil Georgsson. 

– Ja, jag skulle gärna stanna. Vi får se vad som händer. Men jag gillar att vara här, säger Pitkänen till LT.

Vill stanna – oavsett liga

Stjärnan som tidigare smällt in poäng i finska Liiga har endast kontrakt till sommaren, men ser gärna att han blir kvar – oavsett vilken liga som SSK spelar i. 

– Såklart, det vore fint om vi kunde gå upp. Jag tror att vi har en bra chans. Det är det stora målet för laget och för mig. Ligan är bra. Går vi inte upp nu, så kommer vi säkert ha en bra chans nästa år. Men jag tror att vi har en bra chans nu, och vi ska ta vara på den, säger han till LT.


TV: Hanna Olsson uttagen i VM-truppen: “Inget jag trodde”

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: