Leo Isaksson matchhjälte när Växjö vann mot Brynäs

Växjö tog till slut hem segern mot Brynäs i matchen hemma i Växjö Ishall på söndagen. Segermålet för Växjö stod Leo Isaksson för med bara fem sekunder kvar av matchen. Matchen i J20 Nationell Top 10 herr slutade 3-2 (1-0, 0-0, 2-2).

Brynäs tränare Victor Grönberg:

– Sur förlust. Tycker vi växer in i matchen och avslutar den på ett bra sätt. Surt och tappa poängen med 5 sekunder kvar. Dock nyttig lärdom inför slutspelet.

Växjö tog ledningen efter 4.54, genom Jonathan Larsson framspelad av Axel Eriksson och Kevin Israelsson.

Andra perioden blev mållös. 8.53 in i tredje perioden slog Mai Crnkic till på pass av Eric Hultgren och kvitterade för Brynäs.

16.25 in i perioden nätade Växjös Jacob Sagadin framspelad av Jakub Stancl och gav laget ledningen för Växjö.

Brynäs kvitterade till 2-2 med 49 sekunder kvar att spela genom Eric Hultgren assisterad av Albin Udd.

Men mindre än en minut senare nätade Leo Isaksson på pass av Alfons Freij och Joel Svensson och avgjorde matchen.

Det här var Växjös fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Brynäs tredje uddamålsförlust.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Växjö på sjätte plats och Brynäs på femte plats.

Växjö tar sig an Rögle i nästa match borta onsdag 28 februari 19.00. Brynäs möter Skellefteå AIK J20 hemma lördag 2 mars 14.00.