Fjärde raka för Kiruna efter seger mot AIK Härnösand

Formen är bra just nu för Kiruna. På söndagen kom fjärde raka segern i J20 Region norr forts herr, 9-7 (3-3, 4-1, 2-3), borta mot AIK Härnösand. Det innebär att AIK Härnösand åkte på åttonde raka förlusten.

Matchen fortsatte att vara jämn i första perioden. Perioden slutade 3-3 och resultatet var 3-3 efter en perioders spel.

I andra perioden var det Kiruna som var starkast. Laget vann perioden med 1-4 och ställningen efter två perioder var 4-7.

I tredje perioden var det AIK Härnösand som var starkast. Laget vann perioden med 3-2 men Kiruna kunde hålla undan och vinna matchen med 9-7.

Melvin Råman gjorde ett mål för Kiruna och tre assist, Albin Mämmi stod för tre poäng, varav ett mål och Elis Gunillasson gjorde två mål och spelade fram till ett mål. Filip Östman gjorde två mål och totalt tre poäng för AIK Härnösand.

Med fyra omgångar kvar är AIK Härnösand sist i serien, och Kiruna är på tredje plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 3 februari. Då möter AIK Härnösand Brunflo J20 i Klanghallen 15.00. Kiruna tar sig an Vännäs borta 14.00.