MJÖRNBERG: En oväntad segerrad som pekar mot slutspel

Trots att laget nederlagstippades ganska ordentligt på förhand har HC Dalen öppnat erkänt svåra Allettan södra med tre raka segrar – trots att spelet lämnar mer att önska.
Det innebär en poängbuffert som redan nu gör att det pekar mot slutspel.

Den defensiva förtrollningen kanske är bruten efter tre insläppta mål hemma mot Visby/Roma, men lik förbannat fick HC Dalen med sig segern (4-3 efter straffar) och har fått en flygande start på Allettan som med största sannolikhet kommer ta dem hela vägen till ett slutspel.

Man skulle kunna förklara bort nederlagstippade HC Dalens tre raka segrar med att de stött på ett sömnigt Karlskrona och offensivt begränsade lag som KRIF och Visby/Roma i sina tre första matcher. Gör man det kan man framhärda att laget haft tur. Men det är inte sanningen.

Eller well, lite medstuds har det svartklädda gänget förstås haft. Inte ens med mycket god vilja skulle hemmasupportrarna kunna påstå att HC Dalen var det bättre laget hemma mot Visby/Roma. Men trots att det var gästerna som var spelförande, lassade iväg flest skott och hade mest disciplin var det HC Dalen som kunde lasta in två nya poäng på kontot efter straffläggning (där Erik Thorwalls och Hugo Rostedt excellerade som skyttar och prisade målvakten Oskar Blomgren fortsatte att storspela).

Spelmässigt blev HC Dalen ganska synade. Man spelade bitvis det där solida försvarsspelet, men bjöd också på en hel del slarv, tog odisciplinerade utvisningar och ärligt talat har laget inte mycket till eget offensivt spel.

Men det unga laget har en krigarinställning som imponerar och som tagit dem till tre raka segrar. Det är inte en slump. Man ställer upp för varandra och ger allt i alla situationer. Kombinerat med ett gynnsamt spelschema och att pucken studsat lite rätt har det lett till tre raka segrar. Tålmodigt har man tagit det man fått. Maxutdelning.

Det är klart att det kommer vända inom en ganska snar framtid. Kvalitetsmässigt har inte HC Dalen vad som krävs för att hålla en lång segerrad vid liv under någon längre period. Men de tre raka segrarna skapar en arbetsro och ett självförtroende som gör att det kommer komma fler segrar. Klarar man av att besegra Visby/Roma utan att vara spelförande kommer man kunna göra det mot flera andra lag i Allettan södra också.

Men framförallt kommer den poängbuffert som man nu har skapat sig via sin drömstart att räcka en stund. Den södra Allettan kommer vara en jämn serie där de flesta lagen slår varandra och där det kommer vara svårt att rada upp många segrar i rad för lagen på den undre halvan av tabellen. Att HC Dalen då redan från start skaffat sig några pinnar att gå på och inte kommer behöva jaga blir guld värt.

Mycket pekar alltså redan mot slutspel. Tack vare det imponerande kollektivet.

* * *

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: