Två poäng för Tampa Bay hemma mot Arizona Coyotes

Tampa Bay vann hemma mot Arizona Coyotes i NHL. Matchen på fredagen slutade 6-3 (2-1, 3-1, 1-1).

Segern var Tampa Bays sjunde på de senaste åtta matcherna, och sjätte raka segern på hemmaplan.

Tampa Bay startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 25 sekunder slog Darren Raddysh till på pass av Brandon Hagel och Anthony Cirelli.

Arizona Coyotes kvitterade till 1-1 efter 8.40, genom Clayton Keller.

Tampa Bay tog ledningen på nytt efter 19.28, när Brayden Point fick träff framspelad av Nikita Kucherov.

Tampa Bay stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 2-1 till 5-1 på bara 7.38.

Med 3.1 kvar att spela av perioden kunde Sean Durzi göra 5-2 för Arizona Coyotes. Tampa Bay ökade ledningen till 6-2 genom Luke Glendening efter 7.32 i tredje perioden.

Lawson Crouse reducerade förvisso, men närmare än 6-3 kom inte Arizona Coyotes. Tampa Bay tog därmed en stabil seger.

Nikita Kucherov gjorde ett mål för Tampa Bay och två målgivande passningar.

Tampa Bays nya tabellposition är tredje plats, medan Arizona Coyotes är på sjätte plats.

I nästa match möter Tampa Bay New Jersey hemma och Arizona Coyotes möter Carolina borta. Båda matcherna spelas söndag 28 januari 01.00.