Vancouver vann toppmötet mot NY Rangers

Vancouver besegrade NY Rangers borta i den tidiga seriefinalen med 6-3 (3-1, 2-1, 1-1) i NHL på tisdagen.

Det här betyder dock inga förändringar i tabellen. New York Rangers toppar fortsatt Metro Division, och Vancouver är i fortsatt ledning i Pacific Division.

NY Rangers började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 3.40 slog Vincent Trocheck till assisterad av Mika Zibanejad och Artemi Panarin.

Vancouver kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 4.27 nätade J.T. Miller framspelad av Elias Pettersson och Brock Boeser.

Laget tog också ledningen efter 6.44, när Nils Höglander fick träff på pass av Nils Aman och Sam Lafferty.

Vancouver gjorde 1-3 efter 19.43, när Brock Boeser slog till på pass av Elias Pettersson och Quinn Hughes.

Efter 8.21 av perioden kunde Artemi Panarin göra 2-3 för NY Rangers.

Vancouver gjorde dock två snabba mål i andra perioden och gick från 2-3 till 2-5, målen av Elias Pettersson och Nils Höglander. NY Rangers reducerade dock på nytt till 3-5 genom Vincent Trocheck tidigt i tredje perioden av matchen.

Vancouver kunde dock avgöra till 3-6 med 1.31 kvar av matchen genom Elias Pettersson.

Elias Pettersson gjorde två mål för Vancouver och två assist och Brock Boeser stod för tre poäng, varav ett mål.

Fredag 12 januari 02.00 spelar NY Rangers borta mot St Louis. Vancouver möter NY Islanders borta i UBS Arena onsdag 10 januari 01.30.