Ryck i sista perioden avgjorde för Washington hemma mot Los Angeles

En jämn match mellan hemmalaget Washington och gästande Los Angeles avgjordes först i tredje perioden. Där var Washington starkare och vann matchen i NHL med 4-3 (0-0, 2-2, 2-1).

John Carlson slog till med bara 53 sekunder kvar av matchen och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

Den första perioden slutade mållös. Det var först 4.20 in i andra perioden som Washington tog ledningen genom Nic Dowd framspelad av Nicolas Aube-Kubel och John Carlson.

Efter 7.12 i andra perioden nätade Adrian Kempe, framspelad av Drew Doughty och Anze Kopitar och kvitterade för Los Angeles.

Kevin Fiala gjorde dessutom 1-2 efter 13.08 på pass av Phillip Danault och Mikey Anderson.

Washingtons Dylan Strome gjorde 2-2 efter 15.34 framspelad av Alex Ovechkin och Max Pacioretty.

1.02 in i tredje perioden nätade Los Angeles Kevin Fiala återigen på pass av Quinton Byfield och gav laget ledningen för Los Angeles.

8.38 in i perioden slog Nicolas Aube-Kubel till framspelad av Nic Dowd och kvitterade för Washington.

Laget avgjorde matchen med 53 sekunder kvar att spela genom John Carlson assisterad av Beck Malenstyn och Nicolas Aube-Kubel.

Nicolas Aube-Kubel gjorde ett mål för Washington och spelade dessutom fram till två mål.

Det här var Washingtons tolfte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Los Angeles tionde uddamålsförlust.

Det här betyder att Washington ligger på femte plats i tabellen, och Los Angeles är på tredje plats.

I nästa omgång har Washington Seattle hemma i Capital One Arena, fredag 12 januari 01.00. Los Angeles spelar borta mot Tampa Bay onsdag 10 januari 01.00.