Efterlängtad seger för Chicago – steg åt rätt håll mot Calgary

Det har varit en tung period med fem förluster i rad för Chicago i NHL. Men hemma mot Calgary bröts den tunga sviten. Det blev 4-3 (1-1, 2-1, 1-1) i matchen i United Center.

Första perioden var jämn. Chicago inledde bäst och tog ledningen genom Colin Blackwell efter 4.34, men Calgary kvitterade genom Nazem Kadri efter 13.09. Calgary gjorde också 1-2 efter 3.21 i andra perioden när Andrew Mangiapane fick träff på pass av Jonathan Huberdeau och MacKenzie Weegar.

Chicagos Philipp Kurashev gjorde 2-2 efter 12.09 framspelad av Jason Dickinson och Alex Vlasic.

Nikita Zaitsev gjorde dessutom 3-2 efter 14.49.

Efter 14.37 i tredje perioden gjorde Chicago 4-2, återigen genom Colin Blackwell och tog ett rejält grepp om matchen.

Nazem Kadri reducerade förvisso, men närmare än 4-3 kom inte Calgary.

Det här var Chicagos sjunde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Calgarys elfte uddamålsförlust.

Det här betyder att Chicago ligger kvar på åttonde och sista plats i tabellen, och Calgary på sjätte plats.

Chicago tar sig an Edmonton i nästa match hemma onsdag 10 januari 02.30. Calgary möter samma dag 03.00 Ottawa hemma.