Färjestad vinnare mot Örebro Hockey – avgjorde i förlängningen

Det blev en riktigt spännande match när Färjestad mötte Örebro Hockey i SHL. Matchen avgjordes först i förlängningen där hemmalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 4-3 (2-2, 0-0, 1-1, 1-0). Stor matchhjälte med bara 36 sekunder kvar i förlängningen blev Per Åslund som gjorde det avgörande målet.

Därmed har Färjestad vunnit åtta matcher i rad i SHL.

Gästerna Örebro Hockey startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 41 sekunder slog Glenn Gustafsson till på pass av Rasmus Rissanen och Mathias Bromé.

Laget ökade ledningen till 0-2 efter 6.36, när Jonathan Lekkerimäki fick träff framspelad av Hannes Björninen och Rasmus Rissanen.

Efter 12.03 i första perioden nätade Michael Lindqvist, framspelad av Liam Öhgren och Linus Johansson och reducerade åt Färjestad.

Färjestad kvitterade till 2-2 efter 17.24, genom David Tomasek assisterad av Mattias Göransson och Magnus Nygren.

Andra perioden blev mållös. Färjestad gjorde 3-2 genom Linus Johansson med 2.28 kvar i perioden i tredje perioden.

Med 6 sekunder kvar i perioden av matchen kunde Robert Leino kvittera till 3-3 för Örebro Hockey. I förlängningen tog det 4.24 innan Färjestad avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Per Åslund, på pass av Magnus Nygren och Victor Ejdsell.

Det här var Färjestads femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Örebro Hockeys tolfte uddamålsförlust.

Det här betyder att Färjestad är kvar i serieledning, och Örebro Hockey stannar på nionde plats, i tabellen.

I nästa match, tisdag 27 februari 19.00, har Färjestad Linköping borta i Saab Arena, medan Örebro Hockey spelar borta mot Timrå.