Foto: Alamy.
SDHL

Shay Maloney förlänger med Leksand – kan lämna redan till hösten

ANNONS

Leksand förlänger kontraktet med Shay Maloney. Men det är långtifrån säkert att forwarden blir kvar i Dalarna speciellt länge – 24-åringen kommer nämligen att försöka slå sig in i PWHL till hösten.

Shay Maloney värvades in till Leksand inför den gångna säsongen och blev snabbt en nyckelspelare för kullorna. Under den första säsongen i Dalarna blev det 20 poäng på 36 matcher.

Nu har amerikanskan förlängt kontraktet med Leksand – men det är trots det osäkert på om det blir speciellt mycket mer spel i klubben.

24-åringen blev nämligen draftad av Boston i PWHL-draften för ett par veckor sedan. Hon har därför möjligheten att åka över till Nordamerika och försöka slå sig in i laget. Fram tills dess kommer hon dock att vara en Leksandsspelare.

– Jag ser Shay bland topparna i ligan inom hennes roll och spelstil, hon kommer vara en viktig grundpelare i vårt lag. Vi hoppas få behålla Shay merparten av säsong, men är medvetna om intresset från flera klubbar i PWHL, säger Leksands sportchef Alexander Bröms.

Shay Maloney vann den interna poängligan i Leksand förra säsongen och vore ett tungt tapp.


TV: Victor Hedmans ord om Steven Stamkos

Den här artikeln handlar om: