Foto: Bildbyrån
HockeyEttan

Grästorps IK tackar ja till spel i Hockeyettan

ANNONS

Grästorps IK tar Skövdes vakanta plats i Hockeyettan. Klubben, som åkte ur ligan 2018, väljer efter att flera klubbar tackat nej att ta steget upp.

Det har varit klubb efter klubb som har tackat nej till möjligheten att spela i Hockeyettan den kommande säsongen. Det med bakgrund av den ökade kostnaden som kommer av att spela högre upp i systemet.

Men nu har ligan hittat ett nytt lag som kommer att delta i Hockeyettan nästa säsong.

Det handlar om Grästorps IK. Klubben åkte ur Hockeyettan 2018 och har sedan dess huserat i division två. Där har man varit en av de bättre klubbarna, och erbjöds nyligen den vakanta platsen i tredjeligan.

Tränas av tidigare SHL-tränaren

Något man alltså har valt att tacka ja till efter ett möte under tisdagen.

“Vi hade ett möte ikväll, där vi kom fram till ett enhälligt beslut gällande att acceptera inbjudan till Hockeyettan! Viktigt att lyfta är att en av våra större sponsorer gick in och tog den extra kostnad som ett avancemang innebär," meddelar klubben via Instagram.

Grästorp tränas av den tidigare SHL- och hockeyallsvenska-tränaren Andreas Appelgren. 56-åringen var bland annat med och tog upp Leksand i SHL 2013 och har även varit tränare för Västerås i Hockeyallsvenskan.


TV: Jesper Boqvist om flytten till Florida

Den här artikeln handlar om: