Samuel Fagemo.
Foto: Alamy
NHL

Samuel Fagemo skriver nytt kontrakt med Los Angeles Kings

ANNONS

Samuel Fagemo gjorde stor succé och satte nytt svenskt målrekord i AHL. 
Nu står det klart att forwarden skriver ett nytt kontrakt med Los Angeles Kings. 

Det blev en annorlunda säsong för Samuel Fagemo då han inledde i Nashville Predators men sedan blev uppsatt på waivers och då plockades upp av sin gamla klubb Los Angeles Kings.

Där blev han nerskickad för spel i farmarlaget Ontario Reign och då gjorde Fagemo stor succé med hela 43 mål och 62 poäng på 50 matcher vilket gjorde att han kom tvåa i AHL:s skytteliga. Han krossade då också det svenska målrekordet i AHL som tidigare låg på 32 fullträffar på en säsong. 

Nu står det klart att Fagemo får en ny chans i LA Kings organisation. Klubben meddelar nämligen att parterna har enats om ett nytt kontrakt inför den kommande säsongen vilket innebär att svensken blir kvar i Kalifornien.

Samuel Fagemo har varit en toppspelare för Ontario Reign de senaste säsongerna men ändå fått sparsamt med chanser i NHL. Under sin tid i Nordamerika har det endast blivit 21 NHL-matcher för göteborgaren i Los Angeles Kings och Nashville Predators. 

Under samma period har Fagemo spelat 201 AHL-matcher och gjort 156 poäng.


TV: Aleksander Barkov lyfter Stanley Cup

Den här artikeln handlar om: