Foto: Bildbyrån (Montage)
Nyhet

Spelarnas rasar mot Västerås IK när damlaget läggs ner: "Driver ni?"

ANNONS

Västerås IK väljer att lägga ner sitt damlag. 
Nu rasar spelarna själv mot klubben och deras beslut. 
– Flera var tårögda och vi frågade: ”Va, driver ni?!", säger Moa Rydberg Astley till VLT.

Västerås IK samlade i torsdags sina spelare för en informationsträff och kom med tunga nyheter. Under gårdagen kom beskedet. Damlaget läggs ner. 

“Utvärderingen har konstaterat att föreningen saknar ett tillräckligt spelarunderlag för att ha både ett representationslag och ett juniorlag", skriver man på sin hemsida.

Rykten kring det hela hade sipprat ut, men ändå var det chockade spelare som tog emot beslutet och fick se hur klubben pekade fingret mot just dem.

– Redan på slide två i powerpoint-presentationen angavs skälen till nedläggningen från klubben; dåliga resultat, dålig träningsnärvaro och att vi inte tävlat på matcher och träningar. Därför ska ni läggas ner, men kanske startas det upp ett lag i framtiden igen, berättar Moa Rydberg Astley för VLT.

Både Rydberg Astley, som varit i klubben i nästan tolv år, och lagkamraten, Tilda Sköld rasar mot det hela och menar att det inte går argumentera i efterhand om att de varit för långt ifrån att kämpa om att gå upp i SDHL. 

– De två senaste säsongerna har det inte funnits någon kravbild på oss, utan det som sagts är att det är fokus på utveckling och att vi ska växa successivt, säger Sköld till VLT

Kan tvingas sluta: “Va, driver ni?!”

Moa Rydberg Astley fyller i:

– Jag blev tagen. Många blev arga, ledsna och frustrerade. Flera var tårögda och vi frågade: ”Va, driver ni?!” och konfronterade de från klubbledningen på plats: ”Hur tänker ni?” Ni vill ha in fler flickor till hockeyn, men ni ska ta bort deras potentiella idoler. Ska flickor ha män som idoler, sedan när de är 16 år och inser att det inte går att tjäna samma pengar på hockey då kommer verkligheten ikapp utan kvinnliga förebilder?

De båda spelarna menar att det här nu gör att deras framtid som hockeyspelare är oviss. Sköld menar att hon troligen tvingas lägga skridskorna på hyllan och Rydberg Astley pratar om spel i Örebro, men menar att det är svårt att få ihop det om hon måste pendla dit.


TV: Bellemare om en eventuell återkomst till Sverige

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL