Sami Lepistö deppar efter finalförlusten mot Färjestad 2022.
Foto: Bildbyrån
SHL

Lepistö öppnar upp om hjärtfelet: "Kunde ha dött"

ANNONS

Förra sommaren meddelade Sami Lepistö att han tvingats sluta på grund av en hjärtsjukdom.
Nu öppnar den tidigare backen upp om problemen - och sista tiden i Luleå. 
– Om jag hade fått en hård tackling rakt i bröstet så kunde jag ha dött, berättar han för NSD.

Sami Lepistö gjorde endast en säsong i Luleå i sin spelarkarriär. Han plockades in från Jokerit till säsongen 2021/22 och gjorde succé direkt med bland annat 15 poäng i slutspelet. Ändå blev det ingen fortsättning. Kort därefter sitter han nu och berättar för Norrländska Socialdemokraten om hur ett fel i hjärtat avslutade hans karriär. 

– En aorta är förstorad. Inte så mycket, men läkaren förklarade att det fanns en liten risk med att fortsätta spela hockey. Om jag hade fått en hård tackling rakt i bröstet så kunde jag ha dött. Jag uppmanades inte att sluta, men det är klart att det fick mig att börja tänka, och jag tror mitt spel hade påverkats negativt att veta det där. Så jag valde att göra det, säger han till tidningen.

“Jag och Luleå hade diskussioner”

Den nu 39-årige Lepistö flyttade till Schweiz efter tiden i Luleå och skulle sedan vidare till Helsingfors, men något spel där blev det inte. 

– Jag och Luleå Hockey hade diskussioner förra sommaren, men ungarna skulle börja skolan på hösten, och jag bestämde mig för att skriva på för Helsingfors i stället. Att det inte blev något spel med dem berodde på att min läkare upptäckte ett fel i mitt hjärta, säger han till NSD. 

Lepistö menar att tiden i Luleå var speciell och pratar samtidigt om att det inte är omöjligt att han återigen börjar jobba inom sporten. 

– Förut har jag, ärligt talat, alltid tänkt att jag inte ska bli tränare, men jag älskar hockey och jag kanske ändå blir det. Om något år. Fast det kan lika gärna bli så att jag tar ett jobb som chef för en matbutik, säger han till NSD.


TV: Skellefteå-tränaren Robert Ohlssons favoritspelare


 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL