Ondrej Kase.
Foto: Alamy
Hockey-VM

NHL-intresse för Ondrej Kase

ANNONS

Efter en skadefylld period valde Ondrej Kase att återvända till Tjeckien från Nordamerika inför den här säsongen. Nu finns nytt NHL-intresse för den 28-årige VM-forwarden.
– Vi får se hur situationen ser ut efter turneringen, säger han till The Athletic.

Hjärnskakningsproblematik gjorde att Ondrej Kase bara kunde spela en match med Carolina Hurricanes förra säsongen. Inför denna säsong valde tjecken därför att vända hem till Tjeckien för att ta ett omtag med Litvinov.

Efter en stark säsong i hemlandet har 28-åringen nu fått NHL-klubbarnas uppmärksamhet på nytt. Enligt The Athletic finns intresse från NHL-klubbar kring Kases tjänster inför nästa säsong. Just nu spelar han hockey-VM med Tjeckien.

– Det finns helt klart fortfarande i mitt huvud. Vi får se hur situationen ser ut efter turneringen. Jag ska höra med min agent, säger Kase till sajten.

"Det var en grym säsong"

Kase missade blott fyra matcher under hela säsongen och slutade på en tredjeplats i poängligan med sina 54 poäng (23+31) på 48 grundseriematcher för Litvinov, där han fick chansen att spela med sin lillebror, tillika tidigare Mora-spelaren, David Kase.

– Jag var inte säker på hur frisk jag var, men allt har känts bra hela säsongen. Det kändes otroligt. Alla skador var avklarade. Jag fick spela med min bror. Redan som barn ville vi spela tillsammans och det här var vår chans. Det var en grym säsong, säger Kase.

28-årige Ondrej Kase har spelat 258 NHL-matcher för Anaheim, Boston, Toronto och Carolina under sin NHL-karriär.


TV: Granlund till attack: "Risk för avstängning"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL