Hockey-VM

TV: Tyskland studsade tillbaka efter Sverige-matchen - krossade Lettland

Tyskland studsade tillbaka efter 1–6-matchen mot Tre Kronor - med en egen kross.
Lettland blev totalt överkörda i den svenska gruppens toppmöte.

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

1–6 mot USA och 1–6 mot Sverige. Efter de tunga mötena var Tyskland minst sagt ute efter revansch i hockey-VM. Lettland stod för motståndet i den fjärde gruppspelsmatchen - och siffrorna blev hela 8–1.

Efter att Rögles Rodrigo Ābols dragit på sig en utvisning kom 2–0 sent i den första perioden och därefter rullade det vidare för tyskarna. Knappa tre minuter in i andra var 4–0 ett faktum och den tidigare Brynäs- och MoDo-målvakten, Kristers Gudlevskis hade gjort sitt i Lettlands mål.

Målvaktsbytet gav dock inte önskad effekt. Ytterligare tre mål trillade in innan Lettland fick hitta nät. Då genom Markuss Komuls, assisterad av Skellefeås Martins Dzierkals. I den tredje såg man ut att göra det igen, men då dömdes målet bort efter coach challenge. Istället blev slutsiffrorna 8–1.

TV: 1991: Mats Sundin skjuter VM-guldet till Sverige