Video: Viaplay
Hockey-VM

TV: Här gör HV71:s Oscar Fisker Mølgaard sitt första mål i VM

ANNONS

Varenda dansk fullträff i målkalaset mot Tyskland hade en svenskkoppling. 
Inte minst Oscar Fisker Mølgaard som fick göra sitt första i senior-VM - i 4–7-förlusten.

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

När Oscar Fisker Mølgaard skickade in 3–3 tidigt i den tredje perioden såg hoppet fortfarande ut att leva för Danmark. Istället trillade tre puckar in bakom HV71-lagkamraten, Frederik Dichow på cirka fem minuter och säkrade segern för Tjeckien. 

Resultatet av målfesten blev 7–4, men för det 19-årige centerlöftet innebar fullträffen i den tredje perioden att han till slut fått göra mål i hockey-VM. Detta i det tionde framträdande i senior-mästerskapet. Fisker Mølgaard var nämligen uttagen redan i fjol efter genombrottssäsongen i SHL, men lämnade då utan en enda poäng. Detsamma gällde i de tre tidigare matcherna i årets mästerskap. 

Utöver detta låg även Växjös Joachim Blichfeld bakom Danmarks första i matchen, genom en assist, medan både Linköpings Patrick Russell och Mathias From (tidigare i Västerås, MoDo, AIK, SSK och Rögle) hittade nätet. Trots detta slutade det hela med en tung, tung förlust som innebär att Danmark står kvar på tre inspelade poäng i grupp A.


TV: 1989: "Nu tar vi dom"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL