Moa Wernblom
Bildbyrån
SDHL

Moa Wernblom återvänder till Linköping

ANNONS

Efter två år i Brynäs är Moa Wernblom tillbaka i Linköping.
– En kvinnlig Lance Bouma på isen och en kvinnlig Remi Elie i gymmet, säger sportchefen Sabina Eriksson till klubbens sajt

Det blev två år i Brynäs, med fem mål och totalt 15 poäng i SDHL som facit. Nu återvänder Moa Wernblom till Linköping, som hon spelade för under fem år innan flytten till Gävle.

– Moa är en hårt jobbande powerforward som kommer bli extremt nyttig för oss såväl på som utanför isen. Om jag får säga mitt så ser jag Moa som en kvinnlig Lance Bouma på isen och en kvinnlig Remi Elie i gymmet – då förstår man nog vad det är för typ av spelare vi får in här. Den gångna säsongen har hon tagit stora kliv i sitt offensiva spel och vi är övertygade om att hon kommer fortsätta ta de kliven hos oss i Linköping, säger sportchefen Sabina Eriksson till klubbens sajt.

Kontraktet är skrivet över de två kommande åren.

– Jag har mina främsta styrkor i det fysiska spelet och i spelet utan puck. Jag bidrar med mycket skridskoåkning, fullföljer tacklingar och är bara allmänt jobbig att möta, säger hon själv.

Jenniina Nylund förlänger med Brynäs

En som däremot stannar i Brynäs Jenniina Nylund, som gjorde succé under sitt första år i klubben med 38 poäng på 36 matcher. Ingen i laget gjorde fler poäng. Nu har hon skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig över säsongen 2024/2025.

– Att Jenniina förlänger är såklart väldigt viktigt, hon visade under säsongen att hon besitter många goda kvalitéer och hon blev en spelmotor i laget och en person som är viktig för gruppen. Jag är helt övertygad om att hon kommer ta ytterligare kliv kommande säsong och de ska bli otroligt roligt att fortsätta jobba med Jenniina, säger sportchef Erika Grahm.


Den här artikeln handlar om: