Olli Nikupeteri och Viljami Juusola.
Foto: Bildbyrån
Spelarövergångar

Kärpät värvar Olli Nikupeteri och Viljami Juusola

ANNONS

Kärpät värvar dubbelt från svenska klubbar. 
Olli Nikupeteri hämtas in från Luleå och Viljami Juusola plockas från Björklöven. 

Kärpät förstärker upp sin trupp och plockar då hem två unga spelare som har varit i Sverige de senaste åren. 

Det handlar om 21-årige forwarden Olli Nikupeteri och 21-årige backen Viljami Juusola som båda återvänder till Kärpät efter att båda ha spelat juniorhockey i klubben. Klubben värvar även upp Kalle Matikainen från andraligan Mestis. Det bekräftar Kärpät på sin hemsida

– Det kommer unga, hungriga killar som alla har en bakgrund i Kärpäts juniorlag. Både Juusola och Matikainen har tidigare spelat i laget under huvudtränaren Ville Mäntymaa och är därför bekanta spelare. Nikupeteri lämnade Uleåborg i ett tidigt skede och har utvecklats till ett proffs under radarn. Han tar med sig erfarenhet från mer än 100 SHL-matcher, säger sportchefen Mikko Myllykoski.

Lämnade Luleå och Björklöven

Olli Nikupeteri har spelat i Luleå de senaste åren där han var en nyttig forward längre ner i hierarkin. Den senaste säsongen stod han för tio poäng på 51 matcher. Totalt kom han att spela 134 SHL-matcher under sin tid i Norrbotten. 

Viljami Juusola tillhörde först också Luleå efter en kort tid i Hockeyettan med Kalix men han lånades ut till Björklöven och blev sedan också kvar i Västerbotten två säsonger till. Han hade svårt att ta en ordinarie plats i “Löven” de senaste säsongerna och tog väldigt sällan plats på sex backar. 

Under säsongen var han då också på lån hos Kärpät och nu blir övergången permanent.


TV: Nördsnack med Foppa: "Min klubba"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL