Ludwig Persson under Frölundas försäsong 2022.
Foto: Bildbyrån
Europa

Ludwig Persson klar för Jukurit

ANNONS

Ludwig Persson öste in poäng i den finska andraligan Mestis denna säsong. Nu är den unge svensken klar för spel i Liiga-laget Jukurit.

Ludwig Persson öste in totalt 74 poäng (18+56) på 67 matcher för Mestis-klubben IPK den här säsongen. Nu kliver den 20-årige göteborgaren upp ett snäpp i det finska seriesystemet.

Via sin hemsida meddelar Liiga-klubben Jukurit att Persson är klar för klubben på lån från NHL-klubben Washington Capitals för den kommande säsongen.

– Ludwig kommer till S:t Michel för att utvecklas och bli en mer komplett spelare. Hans mål är att spela i Nordamerika och förhoppningsvis kan vi hjälpa honom att få det att hända, säger sportchefen Mikko Hakkarainen till klubbens hemsida.

Ludvig Persson blev mästare i Mestis

20-årige Ludwig Persson skrev sommaren 2022 NHL-kontrakt med Washington Capitals, men lånades tillbaka till Frölunda som i sin tur lånades ut talangen till hockeyallsvenska BIK Karlskoga.

Inför denna säsong flyttades låneavtalet till Mestis-klubben IPK, där han som ovan nämnt gjorde stor poängsuccé och slutade på en  delad tredjeplats i den totala poängligan med sina 55 poäng på 48 matcher i grundserien. I slutspelet öst Persson sedan in 19 poäng på lika många matcher när IPK blev mästare i Mestis.


TV: Det bästa från Samuel Erssons säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL