Linus Nässén följer med Olli Jokinen till Timrå.
Bildbyrån / Youtube
SHL

Linus Nässén är klar för Timrå: "Kommer från en stark säsong"

ANNONS

Linus Nässén är tillbaka i Sverige efter tre år i Finland. Backen följer med Olli Jokinen från Jukurit och är klar för Timrå.
– Han kommer från en stark säsong i Finland och har en bra relation med Olli sedan tiden där, säger sportchefen Kimmo Kapanen.

Linus Nässén var med och vann SM-guld med Växjö 2021, men lämnade sedan för spel i finska Jukurit. Efter tre år i den finska högstaligan återvänder han nu till Sverige.

Det blir spel i Timrå kommande säsong. Han följer därmed med tränaren Olli Jokinen, som också gör flytten från Jukurit till Timrå.

– Att Linus kommer till oss är vi väldigt glada över. Vi får en back som har sina styrkor över hela isen och har goda erfarenheter sedan tidigare. Dessutom ser vi att Linus kan fortsatt utvecklas och ta steg individuellt för att hjälpa laget att bli bättre. Han kommer från en stark säsong i Finland och har en bra relation med Olli sedan tiden där. Det ska bli kul att se Linus i SHL igen efter några år utomlands, säger sportchefen Kimmo Kapanen till klubbens hemsida.

Linus Nässén klar för Timrå

Nässén kommer från en säsong med 35 poäng på 57 matcher. Det gav en åttondeplats i backarnas poängliga i Liiga.

– Det känns väldigt roligt att få komma till just Timrå IK, jag har lite släktband från Medelpad och det är en anrik förening med stor potential, säger 25-åringen.

Kontraktet är skrivet över de två kommande säsongerna.


TV: Joel Perssons kritik mot TV-pucken

Den här artikeln handlar om: