U18-VM

TV: Valter Lindberg hyllas inför debuten - i U18-VM: "En jäkla resa"

ANNONS

Från J18, till braksuccé i J20, och vidare till landslagsdebut.
Det blir ett minst sagt speciellt U18-VM för Valter Lindberg. 
– Det är klart det är speciellt, att hoppa in i hettan. Jag var lite förvånad, berättar han för hockeysverige.se.

Se klippet i videospelaren ovan.

När Johan Rosén presenterade Sveriges trupp till U18-VM i förra veckan fanns det med ett par överraskningar. Inte minst i form av 17-årige Valter Lindberg som aldrig tidigare gjort ett framträdande i landslagssammanhang. 

För hockeysverige.se berättar han nu det oväntade beskedet och om succén, under första året i Skellefteås J20, som tagit honom hela vägen till en landslagsdebut. 

– Det är spännande och nervöst, men det ska bli kul. Jag har Viggo vid min sida så det borde gå bra, säger han och nickar mot parhästen Viggo Nordlund som kan bli kedjekamrat även i VM.

Tillsammans med Oskar Vuollet har trion bildat en livsfarlig kedja i Skellefteås J20. Det hela har tagit Viggo Nordlund till historiska nivåer, medan Valter Lindberg precis som tidigare hyllats för sin smartness.

Hyllas av förbundskaptenen: “Varit J20:s bästa kedja"

Även förbundskapten, Johan Rosén, stämmer in i hyllningskören när han förklarar beslutet att inkludera centern i VM-truppen för hockeysverige.se.

– Valter har gjort en jäkla resa under året. Jag hade med honom på ett camp i Katrineholm i höstas. Jag tycker att han har vuxit fysiskt, men även spelmässigt. Efter jul har det varit J20:s bästa kedja över hela Sverige, om man ser till vad de producerat. Valter är en smart spelare som kan använda i både PK och PP för att han har sånt spelhuvud. Det är en liten joker som jag tog med mig, mycket tack vare att han gjort det grymt bra under året, säger Rosén.

Detta är ett utdrag ur en längre intervju med Valter Lindberg och Viggo Nordlund i podcasten Framtidens stjärnor. Lyssna på hela avsnittet här.


TV: Magnus Welin om talanghetsen: "Det händer inte ett skit"

Du kanske även vill läsa: Plus Duons historiska slutspel gav en VM-plats: "Sinnessjuk form” Plus Utmanar om en plats i U18-VM – redan i år: "Vi ska inte stoppa våra bästa” Den här artikeln handlar om: