Junior-SM

Färjestad klara för JSM-semifinal – efter jättedrama

Färjestad och Frölunda var svåra att separera i kvartsfinalen av JSM. Det krävdes förlängning i den tredje och avgörande match. Där avgjorde Elias Eriksson för värmlänningarna, som vann med 5-4.

Frölunda hade ett jätteläge att avancera till en semifinal i JSM när man klev upp i en 4-2-ledning i den andra perioden. Det var Ivar Stenberg som dominerade för göteborgarna och hade tre assist när man gjorde ett ryck i matchen.

Men det knäckte inte Färjestad.

Värmlänningarna gjorde två snabba mål och lyckades komma tillbaka till 4-4 innan den andra perioden var slut.

Den tredje perioden blev mållös och matchen gick till en förlängning. Där klev Elias Eriksson fram åtta minuter in och sköt Färjestad till en semifinal.

Ivar Stenberg stod för tio poäng på tre matcher

I serien var det annars just Ivar Stenberg som var i fokus. Frölundas stortalang stod för tio poäng på tre matcher i kvartsfinalserien efter att i match två ha klivit fram med tre mål och tre assist i 6-3-segern.

Målskyttar:
Frölunda: Viktor Nörringer, Karl Sterner x2 och Axel Bröngel Larsson.
Färjestad: Malte Vass, Teodor Friberg, Joakim Engholm, Ludvig Lafton och Elias  Eriksson.

Brynäs vidare – efter Leo Sundqvists show

Brynäs säkrade även de semifinalplatsen under söndagen då man vann med 6-3 mot Växjö efter ett hattrick av Leo Sundqvist.

Växjö vann den första matchen på hemmaplan men när serien vände tillbaka till Gävle gick Brynäs och tog två raka vinster.

Målskyttar:
Brynäs: Leo Berggren, Theo Östberg, Leo Sundqvist x3 och Michal Svrcek.
Växjö: Alfons Freij, Leo Lundblad och Noa Bräutigam,

De möts i semifinal

Färjestad och Brynäs gör nu Örebro och HV71 sällskap i semifinalerna. De fyra lagen kommer nästa helg att göra upp om guldet i Örnsköldsvik.

Det står även klart vilka som möts i semifinal. Det blir Brynäs mot Färjestad samt HV71 mot Örebro.

En skillnad mot tidigare av slutspelet är att semifinal och final spelas i bäst av en match istället för bäst av tre som tidigare.

TV: Summering av Leksands säsong