Joona Ikonen.
Foto: Alamy
SHL

Joona Ikonen klar för Malmö Redhawks

ANNONS

Malmö förstärker forwardssidan med en finsk landslagsforward. Från Ilves hämtas Joona Ikonen in.
– SHL är absolut, i mina ögon, den bästa ligan i Europa så det kommer bli en härlig utmaning, säger Ikonen till klubbens hemsida.

Via sin hemsida meddelar Malmö att Joona Ikonen skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

– Vi är glada över att Joona kommer till oss för att fortsätta sin utveckling. Joona är en smart spelare, en pålitlig spelare i alla spelformer och som dessutom tävlar oerhört hårt ute på isen. Han har haft en bra utveckling de senaste åren i Finland och nu är tiden inne att ta nästa steg, vi är glada över att det är hos oss i Malmö, säger sportchefen Björn Liljander.

Malmös andra nyförvärv

Ikonen kommer närmast från finska toppklubben Ilves, där han denna säsong noterades för 47 poäng (20+27) på 58 matcher. Under säsongens gång har han även spelat två landskamper med Finland.

– SHL är absolut, i mina ögon, den bästa ligan i Europa så det kommer bli en härlig utmaning. Även om mina stora styrkor kanske ligger i skridskoåkningen och i spelet runt mål så vill jag ändå se mig som ganska allround. Jag gör mitt jobb både i en mer defensiv eller en mer offensiv roll och vill bidra med det jag kan för att laget ska vinna, säger Ikonen.

25-åringen är Malmös andra officiella nyförvärv inför säsongen. Sedan tidigare har klubben gjort klart med Robin Hanzl från Timrå.


TV: Summering av Malmös säsong

Den här artikeln handlar om: